top of page

STARK PÅ LOKAL MARK

GRUPPTRÄNING

Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!

Vi är ett gym där alla kan mötas, träna och må bra tillsammans i en inspirerande miljö. 

För vi vet att med inspirerande träning kommer också god hälsa.

BOXEN CORE

Här tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål.​ 

BOXEN FLEX

Här tränar du styrka och kondition med olika upplägg varje gång. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har lång träningserfarenhet, våra instruktörer ser till att du får rätt förutsättningar för ett riktigt bra pass som passar dig.Klicka på den här texten för att börja redigera. I det här blocket kan du lägga till så många rader du vill, vilket gör det perfekt för att visa en tidslinje eller berätta om en affärsprocess. Klicka på det gröna tecknet + på varje rad, så skapas en ny rad under. Dubbelklicka på bilderna för att ändra dem. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan tänja dina egna gränser med en coach vid din sida som peppar och motiverar dig genom hela passet

BOXEN POWER

Här får du ge allt och lite till. Du använder dig av egen kroppsvikt, skivstång och viktplattor för att maximera din muskelstyrka. Genom fem olika intervallerna leds av en coach som ger dig utmaningen och intensiteten du behöver för att ta din träning till en högre nivå och verkligen få resultat. Vi kör samma program i tio veckor vilket gör att du kan mäta dina framsteg och känna att du lyckas.

BOXEN TABATA

Här varvar vi konditionsövningar med styrkeövningar. Vi jobbar intensivt i 20 sekunder med 10 sekunders vila. Effektiv och kul träning

BOXEN STYRKA

Vill du öka din styrka och din explosivitet? 

Här utmanar vi dig i både klassisk och mer okonventionell styrketräning. Vi använder både kroppen och vikter som redskap. Du lär dig övningarna, använder dem och till slut utmanar du dig i dem så att du har möjlighet att hitta din egen träningsnivå. Samma utmaningar i två månader så att du kan utmana dig själv. I denna klass arbetar du i ditt egna tempo. Du har alltid en egen station som du kan anpassa efter ditt behov.

BOXEN ÖVERKROPP

Styrketräning för rygg, axlar, armar och bröst. Olika upplägg varje gång.

HYROX

Vi är stolta att kunna berätta att vi är Värmlands första HYROX-GYM!

HYROX ÄR den perfekta blandningen mellan funktionell träning och uthållighet. Klassen för dig som älskar löpning/uthållighetsträning men samtidigt vill förbättra din styrka med varierad, funktionell träning. Du får nya utmaningar varje klass, där vi mixar rena uthållighetsklasser, ofta i intervallformat, med styrka/spänst med fokus på de ingående momenten i HYROX – Putta och dra släde, wallballs, burpee broadjumps och Farmers Carry med Kettlebells. Träningen är lik CrossFit, men innehåller inte lika många komplexa moment som tyngdlyftning och gymnastik. Klassen passar dig som gillar högintensiv, fartfylld träning där det ingår löpning och hopp. 

JUMPING® FITNESS

Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera JUMPING® Fitness. En rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Du tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik. träningsformen är skonsam för knä, höft och rygg. Mattan tar upp 70% av stötarna. Kan du inte springa p.g.a. t.ex. en knäskada så kommer du högst troligt kunna träna JUMPING®. Likaså om du har fotleds-, höft- eller ryggproblem. JUMPING® är tre gånger så effektivt som jogging. Det beror på de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av samtidigt. Det är fler än i de flesta konditionssporter. JUMPING® är ett fantastiskt komplement till löpträning. Ger ökad spänst och ett starkare och effektivare löpsteg. 

JUMPMIX

Ett pass där vi blandar styrke – och konditionsövningar.

Passet som utmanar dina ben, mage och flås. Passet är uppbyggt så att du själv bestämmer vilken nivå du vill träna och du kör på utefter dina förutsättningar, målet är att utmana dina gränser. Enkelt och effektivt tabatapass där alla kan vara med. Missa inte chansen att verkligen ta ut dig ordentligt.

POUND - Rockout. Workout.® 

Rockigt! Svettigt! Roligt!

Här använder vi oss av ett par lättviktade trumpinnar ”Ripstix” och blir för en stund proffstrummis. Vi låter rockstjärnan inom dig komma fram! Squats, lunges, abs, du märker knappt att du gör dem. Endorfin- och energiskapande konditionsträning där både ben, rumpa och mage kommer bränna ordentligt. Du kör helt utifrån egen nivå och dagsform. Så dyk upp i din tränings outfit och gör dig redo att släppa loss! Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs!

MRB

Ett effektivt koreograferat pass till häftig musik med fokus på att stärka muskelgrupperna mage, rumpa och ben funktionellt.

RowErg

RowErg = Rodd är optimal träning för både styrka och kondition. Vi tar dig igenom utmanande och roliga pass på ett uppbyggande sätt. För att kunna gå på dessa pass behöver du först ha gått på roddmaskin teknik.

STEP UP

Ett 30 minuters pulshöjande och varierat pass med stegkombinationer på bräda som bättrar på både kondition och koordination med hjälp av en höj- och sänkbar bräda.

SPINNING

Spinning är en effektiv träningsform för hela kroppen, med fokus på ben, rygg och mage. Skonsamt för leder och muskler samtidigt som du kan utmana din kondition för fullt på ett enkelt, effektivt och roligt sätt. Du bestämmer själv motståndet på cykeln efter egen förmåga, därför passar spinning lika bra för nybörjare som för vana spinnare. Det är musiken som håller takten så spänn fast fötterna och låt musiken ta dig fram.

TABATAPUMP

Styrketräningspass för hela kroppen med skivstång och vikter. klassen ut​manar d​ig och gör dig starkare. En tabataserie är 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger. Ben, rygg, bröst, biceps, triceps och axlar får sig en omgång i detta pass.

SOMA MOVE®

Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

YINYOGA 

Är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindväv, leder och ligament. övningarna utförs liggande eller sittande position. Du är 3-5 minuter i varje position. 

ZUMBA®

Zumba är dansklassen med heta rytmer. Här tränar du kondition, balans och flexibilitet samtidigt som du får en härlig tid på dansgolvet fylld med energi. Detta är dansklassen som kombinerar konditionsträning, balans och flexibilitet med härliga, latinamerikanska rytmer som får vem som helst att vilja svänga på höfterna. Enkelt att följa med- Mycket upprepningar kommer du att lämna detta pass full av energi. Du behöver inte har några förkunskaper, huvudsaken är att ha roligt samtidigt som du dansar dig svettig på detta pass 

VI FÖRSÖKER ALLTID LIGGA I FRAMKANT

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår verksamhet framåt, och bli en större träningsfamilj som tillsammans skapar glädje och inspiration

Kanske inte så svenskt men lite skryt 😉

- Maria var med som första instruktör i världen med Strong Nation

- Vi var den andra anläggningen i Sverige att ha Jumping® Fitness

- Vi var den andra anläggningen i Sverige att ha Somamove

- Vi var första anläggningen i Värmland med Indoor Walking

- Vi var första anläggningen i Värmland med gruppträningen P9

- Vi är första anläggningen i Värmland med Hyrox

bottom of page