top of page

STARK PÅ LOKAL MARK

Vi utför fot och gånganalyser för att komma tillrätta med diverse problem i fötter och kropp

Vi har toppmodern utrustning gedigen utbildning och bred kunskap om fötter för att tillverka formgjutna fotsulor till dina skor, det finns sulor för diverse olika problem men också för olika användningsområden som t.ex löpning, golf, skidåkning m.m.

men den största biten är för det dagliga användandet om man tex står och går på hårda betonggolv hela dagarna så finns det speciella sulor för det.

Vi arbetar både med förformade sulor och med sulor som vi formar efter din fot från Conformàble & Podiatech.

Företaget SIDAS ligger i Frankrike.

SIDAS hemsida

Det viktiga med våra sulor är att de är styva men ändå flexibla. Detta gör att foten tillåts att röra sig normalt men sulan tar upp ”överrörelserna”

Det är fotproblematiken som bestämmer vilka sorts sulor vi tillverkar

såsom styva, mjukare, stelare över tårna, pelott under framfoten etc.

Vi gör aldrig en sula utan en ordentlig undersökning.

Sulan är antibakteriellt behandlade, vilket gör att den håller fötterna hygieniska och luktfria . Vi har även sulor med värmeslingor för dig med kalla fötter.

Ont i ryggen - kolla fötterna

Ofta uppstår fot, knä och ryggproblem p.g.a att fotställningen inte är korrekt. Detta innebär att redan från fotleden blir belastningen sned och påverkar övriga leder negativt, resultatet blir en felaktig signal vidare upp i kroppen. 

De vanligaste problemen är pronation (fotleden faller inåt och belastar fotens insida), supination (fotleden faller utåt och belastar fotens utsida), benhinneinflammation, hallux valgus, hammartå, hälsporre, hälseneinflammation, samt plantar fascit. Dessa är vanligt förekommande, vilka man kan förbättra och minimera med ett formgjutet inlägg i sina skor.

Det finns ett flertal symptom och problem som kan minimeras med ett formgjutet inlägg med aktivt stöd och verkan, samtidigt som det kombineras med en stabil sko.

För att minimera dessa symptom är det klart fördelaktigt att använda ett par formgjutna inlägg som är anpassade för just din fot, din person, ditt steg och dina aktiviteter.

I vissa fall kan man förebygga framtida problem med att ge foten ett aktivt stöd, som ett formgjutet inlägg innan symptomen uppstår

Hur går ett besök till?

Hur går ett besök till?

När ni först besöker oss går vi tillsammans igenom er problematik. Vi har oftast bett er att ta med era gamla skor eller träningsskor men även om ni har nya skor vill vi titta på dessa.Vi gör en ordentlig undersökning både i stående, sittande, liggande och gående allt för att få en helhetssyn. Vi undersöker din fots struktur, hur du belastar foten statiskt och dynamiskt. Detta görs genom att du får stå på en spegellåda samt gå eller springa på ett löpband. Här får även ni en förståelse för hur det ser ut. Kommer vi här fram till att en gjuten iläggsula är bäst för dig så försöker vi gjuta sulorna på en gång.

Ibland kan man prova med en av våra förformade sulor om problemen inte är så markanta utan mer i ett förebyggande syfte.Vi gjuter alltid sulor i stående med belastning för att få så rätt korrigering som bara är möjligt. Vanliga besvär där formgjutna inlägg ofta är en bra lösning är:Långvariga ryggbesvär, höftproblem,

löparknä, schlatter, benhinneinflammation, hälsenebesvär, hallus valgus, mortons neuron, plantar fasciit-hälsporre.

Har du beställt tid, tänk då på:

Ta med de skor du använder till vardags, träning etc. Har du nya skor ta med de också. En sko bör vara stabil och ha en hälkappa så att sulan ligger stabilt i skon. Orginalsulan ska gå att ta ur. Ibland kan den sitta fast men går oftast att ta bort ändå. Gör inte det själv utan låt oss göra det åt dig. Tar man inte ur orginalsulan blir skon lätt för trång med en gjuten iläggsula ovanpå.

Inga fötter är lika, därför finns det inget som heter ”one-size-fits-all”. Nästan alla skor är platta – det är inte dina fötter.

bottom of page