top of page

VÅRA ÅTGÄRDER GÄLLANDE COVID 19

2021-12-22 Vi på Hälsohuset Ilanda fortsätter arbeta för din trygga träning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och återinför maxantal på gymmet igen. Vi minskar även deltagarantalet på våra gruppträningspass, vi kommer därför göra korrigeringar av bokningar som överstiger maxantalet kommande dagar. Viktigast är att träna när du känner dig frisk stanna hemma vid symtom på covid-19

2021-12-15 -- COVID BEVIS

Vaccinationsbevis är än så länge inget krav i vår verksamhet. Men för dig som vill, kan du redan nu uppvisa ditt vaccinationsbevis tillsammans med legitimation i vår reception för att slippa köa vid eventuellt införande. Gäller ej personer under 18 år, då de inte kommer att omfattas av reglerna kring vaccinationsbevis vid eventuellt införande.

Mer information om Covidbevis finns på www.ehalsomyndigheten.se.

HÅLL UT MED OSS, TILLSAMMANS TAR VI OSS IGENOM DETTA!

Vi på Hälsohuset är måna om att hålla vår verksamhet öppen för våra medlemmar och hoppas att träningen kan bidra till att minska stress och oro samt ge dig som medlem positiv energi i dessa tuffa tider. Att hålla vår verksamhet igång är även avgörande för att vi ska överleva som företag och i framtiden finnas till för dig som medlem. Det gör det även möjlighet för oss att kunna behålla vår duktiga personal och fortsätta skapa nya arbetstillfällen.

Vår anläggning är totalt 1000kvm med dryga 790kvm yta för träning (övriga ytor är kontor, förråd..) Det ger oss en siffra på att max 79 personer får vistas samtidigt i lokalerna. Vi har dock satt taket till 75 då vi har valt att lämna lite marginal.

Bra att känna till är att vi aldrig har varit i närheten av maxtaket under pandemin, utan har haft som mest 56 besökare under en och samma tid. Mycket tack vare att ni medlemamr är duktiga på att sprida ut över dagen. Bra jobbat allihop!

----------------

- Alla deltagare ska ha minst 10 kvm i genomsnitt enligt nya lagen. 

- På vår gruppträning har vi max 8 detta gör att du har mkt mer än 10kvm att träna på i vår gruppträningssal

- Vi har satt upp tydlig skyltning vid varje sal så du kan se hur många som får vistas i salen.

- Vi har tagit bort alla sittplatser i korridorerna då vi vill undvika att man samlas där inför pass. Korridorerna ska enbart fungera som en genomfart.

- Lokalerna städas som vanligt omsorgsfullt med antibakteriella medel varje dag

- Varje dag ångtvättar vi hela gymmet

- Alla redskap ångtvättas varje dag + innan pass, t.ex spinningcyklar/idw/jumpingmatta/hantlar/stänger m.m

- Ni kan hålla koll på antalet incheckningar i vår app för att säkerställa att vi inte på något sätt överskrider maxantal på anläggningen

- Vi erbjuder dig som är medlem träningsvideos i vår app

- Vi har stängt av varannan konditionsmaskin

- Antalet platser på all gruppträning har minskat för att kunna upprätthålla det rekommenderade avståndet

- I gymmet och salar har vi ställt ut extra torkstationer för att underlätta avtorkning av maskiner och redskap

- Tagit bort gruppträningspass som innebär närkontakt och bland annat tagit bort cirkelträning och ersatt det till stationsträning

- Du kan träna i vår rymliga Box med utomhuskänsla högt i tak, frisk och härlig luft

- Vi har virtuell spinning, Boka ett pass bara för dig eller någon kompis. Ej medlem betalar 100kr/pass. Perfekt för dig som uppskattar att träna när det är lite lugnare, lite mindre folk och på fler tider när det normalt inte är pass på schemat.

- Vi har ett 30-dagars koncept som heter Foodbox Challenge för att hålla igång träningsglädjen oavsett om du tränar hemifrån eller på Hälsohuset Ilanda, där du får hjälp med träningsupplägg, kostprogram. Det enda du får stå för själv är matkostnaden.

- Inga barngrupper


Vi fortsätter som alltid att följa rekommendationerna noga från FHM för att alltid ha senaste nytt. 

Vi har även regelbunden kontakt med gymkollegor i branschen där vi diskuterar ideér och åtgärder. Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla er fantastiska medlemmar som engagerar er och ger så fint stöd i arbetet vi gör.


Tack för att ni finns! ❤️ Vi finns här för dig och arbetar alltid för att säkerställa att vi ger dig den bästa och säkraste träningsupplevelsen. 

Kom ihåg! Din träning hjälper dig att möta våren med bättre motståndskraft!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. 


-------------------------------------------------------------------------------


- Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten minst 20 sek

- Tvätta händerna innan träningspasset

- Tvätta händerna efter träningspasset

- Före måltid, vid mathantering och efter toalettbesök

- Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt

- Hosta och nys i armvecket

- Undvik att röra ögon, näsa och mun

- Stanna hemma när du är sjuk

- Har du vistats i ett riskområde – följ folkhälsomyndighetens rekommendationer

- Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Det är viktigt att du håller dig hemma vid minsta förkylningssymtom. Du får bara komma in till anläggningen om du är frisk och varit symtomfri i minst 2 dygn.

bottom of page