GRUPPTRÄNINGSPASS

Strong by Zumba®

Ett gruppträningsprogram som lättast kan beskrivas som en kombination av HIIT, egna kroppsvikts övningar, styrka och kondition. Rörelserna är synkroniserade med musiken och tempot vilket ger passet en hög intensitet.

Genom att använda sig av sin egen kroppsvikt, kommer man att få muskulär uthållighet, toning och definition, och givetvis den stora glädjen att träna tillsammans till härlig musik.

Vi var med och skapade historia med detta pass, då vår instruktör var med på den första utbildningen i världen.

Procedos (P9)

Prova på ett nytt sätt att träna och upplev kraften i 3D-funktionell träning. Detta pass kommer sätta din kropp i rörelse precis som vi rör oss i vardagen och i våra sporter. Mattan vi använder oss av ger dig tydliga mål för vad just din egna kropp vill och behöver utvecklas inom.

Genom guidning av siffror och riktningar på mattan kommer du involvera hela din kropp i nya variationer på gamla övningar som tex utfall, lyft, pressar, rotationer och hopp.

Funktionellt, högintensivt, energifyllt, roligt och enkelt - utan en koreografi som behöver läras in.

Indoor Walking

Träningsformen kan liknas med cykling men du använder dig av en form av crosstrainer istället. Passet utövas stående med stavar för att aktivera hela kroppen.  

Belastning, position och tempo varieras under passets gång. På så sätt blir passet så tufft eller lätt som du själv vill. Genom att engagera stora muskelgrupper ger Indoor Walking en bra konditionstränande effekt.

Indoor Walking är inte bara bra för konditionen utan också för vår balans, stabilitet och bålstyrka.

Träningsformen är skonsam för knäna. Fullt ös från början till slut.


Visste ni att Hälsohuset var först i Värmland med instruktörsledda IDW pass

Soma Move®

Helhetsträning där man tränar kroppen som en sammanhängande enhet genom förlängning, grepp och andning. Kondition, styrka, rörlighet, koordination och balans tränas samtidigt i olika rörelsemönster som upprepas i ett skönt flöde.

Passet utförs barfota med endast kroppen som redskap. Visste ni att Hälsohuset var andra anläggningen i Värmland med att köra somamove.

Jumping® Fitness

Som andra anläggning i Sverige kan vi stolt presentera JUMPING® Fitness som är en rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Du tränar kondition, styrka och balans till härligt medryckande musik och framför allt du har roligt. 

Det är skonsamt för knä, höft och rygg. Mattan tar upp 70% av stötarna. Kan du inte springa p.g.a. t.ex. en knäskada så kommer du högst troligt kunna träna JUMPING®. Likaså om du har fotleds-, höft- eller ryggproblem.

JUMPING® är tre gånger så effektivt som jogging. Det beror på de konstanta variationerna i gravitation, där fler än 400 muskler spänns och slappnar av samtidigt. Det är fler än i de flesta konditionssporter.

JUMPING® är ett fantastiskt komplement till löpträning. Ger ökad spänst och ett starkare och effektivare löpsteg. Vad sägs om 6-10 minuter bättre tid på milen?

BOXEN CIRKEL - 30 min cirkelpass utmanar både kondition och styrka

BOXEN TABATA - 30 min Tabatapass intervaller om 20sek jobb 10 sek vila

BOXEN SENIOR 30 min Cirkelpass för seniorer som utmanar både styrka och kondition

BOXEN POWER - 45 min Powerpass här kör vi mer styrka och uthållighet, riktig utmaning

BOXEN CARDIO- 30 min Cardiopass där fokus ligger mer på konditionsövningar Boxen Team 45 min Teampass här jobbar vi i par

CIRKELSTYRKA - Ett styrketräningspass i stationsform. Cirkelstyrka är en träningsform som passar alla, gammal som ung, oavsett träningsbakgrund. Fördelen med träningen är att alla övningar kan anpassas till individen. Tanken bakom cirkelstyrka är att arbeta igenom alla kroppens stora muskler vid varje tillfälle samtidigt som pulsen hålls uppe genom hela passet.

CORE - Är en träningsform med mage och rygg i fokus. Målet är att öka din kroppkännedom och därigenom skapa en bättre hållning. Samtidigt förebygger vi skador då core stärker stabilitetsmuskulaturen.

DANCEAEROBIC - Dansa dig i form med vårt pass Dance Aerobic! Perfekt träningsform för dig som på ett roligt och effektivt sätt vill träna din kondition och koordination. Instruktören bygger upp block med roliga stegkombinationer i takt till musiken och sätter karaktär på passet med sin egen känsla. Instruktören anpassar nivån utifrån kunskapen hos deltagarna.

DRUM - Kom och känn dig som en rock stjärna, Med hjälp av trumpinnar som är konstruerade speciellt för att träna öser vi på ordentligt, fokus ligger på glädje och energi. Ett otroligt effektivt sätt att träna mage/rumpa och ben. Drum är utformad för alla träningsnivåer.

HATHA YOGA - Här kombineras klassiska yogarörelser med andningsövningar, avspänning samt meditation. Genom att sträcka, tänja och stärka muskler och leder ökar styrkan och smidigheten.

MRB - Ett styrkepass som fokuserar på ben, rumpa och bål i en härlig mix. I ett varierat utbud av övningar ser vi till att musklerna får jobba maximalt med både styrka och uthållighet.


PUMP   Styrketräning som utmanar dig och gör dig stark.

Här tränar vi hela kroppen. Många upprepningar stärker muskelns uthållighet. Du anpassar vikterna efter egen förmåga och tränar med en teknik som minimerar skaderisken. Passet är för både nybörjare och de som tränat en del tidigare. Du väljer vikter helt efter din egen förmåga. Passet är enkelt och effektivt vilket gör att du snabbt ser märkbara resultat.


KETTLEBELL - Ett pass för hela kroppen med det enkla och gamla redskapet kettlebell. Styrka blandas med uthållighet.


SPINNING - Effektiv och rolig konditionsträning på cykel, till musik! En träningsform med fokus på hjärta/lungor (kondition), ben, mage och rygg. Spinning är skonsamt för dina knän eftersom de inte utsätts för stötar. Du inspireras av musiken, instruktören och dina cykelkompisar men anpassar belastningen efter din egen förmåga. Du arbetar med kroppens största muskelgrupper vilket gör att du förbrukar väldigt mycket energi och förbättrar din kondition snabbt

Du behöver INTE ha cykelskor men ta gärna med dig en vattenflaska och en handduk, det kan behövas.


SPINNING INTERVALL - Ett tuff 30 minuters HIIT-träning som passar alla oavsett träningsbakgrund. Klassen är uppbyggd på intervaller där målet är att arbeta på maximal ansträngningsnivå i varje intervall, för att sedan vila och återhämta sig innan du återupprepar intervallen. Intensiteten kan du på ett enkelt sätt justera utifrån din träningsnivå vilket innebär att du ständigt utmanar dig själv utifrån dina egna förutsättningar. 

STYRKA FÖR RYGG - Klassen för dig som behöver bygga upp rygg/nackens muskler. Fokus ligger på stabilisering, muskeluppbyggnad och rörlighet.

STRETCH - En klass för ALLA som vill förbättra sin rörlighet avsevärt. Alla har nytta av att sköta om musklerna. Passar alla - idrottare, motionärer och nybörjare

TABATA - Maximal träning på kort tid. Ett utmärkt sätt att träna om du vill komma snabbt i form på ett effektivt sätt. Tabata är en form av H.I.T. (High Intensity Training) och kommer från den japanska forskaren Dr. Izumi Tabata. En tabataserie är alltid 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger.

TABATAPUMP - Styrketräningspass för hela kroppen med skivstång och vikter. klassen utmanar dig och gör dig starkare. En tabataserie är alltid 20 sekunder intensivt jobb med 10 sekunders vila. Detta upprepas 8 gånger.

YINYOGA - är en lugn men energigivande yogaform som förbättrar din rörlighet och stärker dina leder. Fokus ligger på cirkulation och flexibilitet i bindväv, leder och ligament. övningarna utförs liggande eller sittande position. Du är 3-5 minuter i varje position.

Hitta en favorit eller utmana dig själv med att prova på något nytt!